De Tulp · Leden

Solmaz Esmaeil zali

  Solmaz Esmaeil Zali (Iran,1986).
Cartoonist en performance artiest, afgestudeerd als grafisch ontwerpster.
Zij heeft deelgenomen aan diverse internationale tentoonstellingen uit de kunst en cultuur sector, met specialisatie cartoons.
Lees meer: Solmaz Esmaeil zali

Ab Molenaar

Geen informatie

 

 

 

 

 

Ad Oskam

Ad Oskam (1950) heeft voor, tijdens en na zijn studies bouwkunde (HTS en TH) altijd cartoons en strips getekend.
Vrijwel direct na zijn afstuderen (1981) start hij als zelfstandig, professioneel cartoonist/illustrator en werkt uitsluitend in opdracht.
 

Lees meer: Ad Oskam

Adrie Jeurissen

Vanaf 2000 heeft Adrie Jeurissen zijn eigen uitgeverij YADANO, die zich toelegt op de uitgave van tandheelkundige cartoons.
Adrie Jeurissen heeft verschillende prijzen voor zijn cartoons gewonnen. Exposities vinden incidenteel plaats.
Meer informatie op www.yanado.nl

Bart van de Kraan

Sinds 1988 maakt studio bajo cartoons, illustraties en strips. Studio bajo heeft een eigen stijl: in vlotte lijnen, zonder overbodigheden maken we duidelijk tekenwerk, humoristisch, met of zonder tekst. Deze "Bajo-stijl" is in vele periodieken, folders, brochures, websites en boeken terug te vinden.
Meer informatie op: www.bajo.nl

Cor den Dulk

Cor den Dulk published thousands of cartoons and illustrations in many magazines, newspapers and books in The Netherlands, Belgium, Spain, Great-Britain, Germany, United States, Greece, Italy, Portugal, Turkey, Israel and South-Korea.
Meer informatie op: www.cordendulk.nl

Cor Visser

In 1982 Cor Visser started his own company Anglerdesign for illustration and design. He is quite  all-round on illustration: cartoons, instuctions, artist impressions,  medicals, exploded views, realistics, visuals and more.

Daniel ter Waarbeek

Naast autonoom werk tekent Daniel ook in opdracht van particulieren, kranten en uitgevers en heeft zodoende inmiddels vele boekillustratie's, album covers, politiek cartoons, en boekomslagen op zijn naam
Meer informatie op: www.danielterwaarbeek.nl

Dolph Paulsen

Een ter plekke geschoten foto van de gast wordt in een cartoon verwerkt. Het proces is te volgen middels een beamer. De cartoon wordt vervolgens uitgeprint en aan de gast aangeboden. Later ontvangt de betreffende gast de cartoon per mail.``

Lees meer: Dolph Paulsen

Eddy Loohuis

Sinds 1 september 2012 ‘geniet’ ik van een welverdiend pensioen. Aan de 43 arbeidzame jaren in het onderwijs denk ik met plezier terug. De momenten van hectiek bij het ROC van Twente waren voor mij puur inspiratiebron: het leverde twee cartoonboeken op.

Frans Horst

Geen informatie

 

 

 

 

 

Frans Mensink

Born in 1953 and later he attended the Art Academy, Rietveld, Amsterdam. He works as a graphic designer, illustrator, cartoonist and caricaturist. Passes the time by doing work for the Dutch Government, travel agencies, publishers, ESA, ESTEC etc.

Ik word regelmatig gevraagd als karikaturist op evenementen, seminars, feesten & partijen. Voor vrijblijvende informatie, tarieven, bookingen en andere informatie en eventuele afspraken.
Meer informatie op: www.fransmuis.nl

Guido de Groot

Geboren te Rotterdam (1975). Kito volgde zijn opleiding aan de AKI te Enschede en studeerde af in de vakgroep Illustratie. Hij keerde daarna naar zijn geboortestad Rotterdam terug, alwaar hij voor zijn cartoons inspiratie opdoet bij de mensen in de ‘Zwart Janstraat’. Kito is werkzaam als cartoonist sinds 1999 en publiceert in o.a. NRC.Next, Zone 5300 en Resource.
Meer informatie op: www.kitocartoons.nl

Harrie Bouwmeesters

Geen informatie

 

 

 

 

 

Hans Hoogendoorn

(in French: Henri D'Haute- Epine) The artist Hans Hogendoorn studied art at the 'Academy of Art' in the city of Utrecht , the Netherlands , the Academy of Art in Denpassar ( Bali, Republic of Indonesië ) and took some classes at the Artschool in Philadelphia (USA). Later he was a student at the Artschool in Paris. 

Lees meer: Hans Hoogendoorn

Geert Westdorp

Geen informatie

 

 

 

 

 

Jean Gouders

Cartoons, karikaturen en illustraties van Jean Gouders uit Roermond. Werk van mij verscheen onder meer in Dagblad de Limburger, in Wordt Vervolgd en Frontaal(magazines van Amnesty International Nederland)en Amnesty Nieuws(België), Verder publicities in Blikopener en Reflector (Malmberg), Formule (bedrijfsmagazine Bruna),Mediscope Universiteit Maastricht. www.gouders-cartoons.nl

Lees meer: Jean Gouders

John Körver

Vanaf 2001 houd ik mij fulltime bezig met het maken van cartoons en strips voor personeelsbladen en kranten. Daarnaast ben ik sneltekenaar op bedrijfsfeesten en recepties. Verder maak ik ook karikaturentekeningen in opdracht, geef ik cartoonworkshops en maak ik regelmatig live cartoons bij congressen en symposia. 
Meer informatie kunt u vinden op: www.kurf.nl

Hennie van de Enden

Geen informatie

 

 

 

 

 

Herman Jan Couwenberg

Geen informatie

 

 

 

 

 

Huub Coenen

Geen informatie

 

 

 

 

 

J Swaab

Geen informatie

 

 

 

 

 

Lex Dirkse

Lex tekent veel voor het bedijfsleven en overheid maar houdt zich daarnaast ook graag bezig met tekenen voor minder zakelijke opdrachtgever.

Martin Reekers

Martin Reekers (1951) gebruikt cartoons om zijn eigen (educatieve) boeken en die van anderen te illustreren. Een cartoon kan een complex onderwerp tot de essentie terug brengen en voegt daarmee aan een tekst veel meer dan een komische of prikkelende noot toe. Martin tekent voor allerlei soorten opdrachtgevers, maar meestal hebben zijn cartoons een educatieve functie.

Lees meer: Martin Reekers

Mat Rijnders

Marijn ging op zijn zeventiende jaar bij een reclamebureau werken waar hij het grafische vak leerde. In 1976 richtte hij met een aantal collega’s de studio Art Groep Eindhoven op welke in 1998 fuseerde met de Commilfo Artgroep. Sinds 1974 is hij illustrator en politiek tekenaar voor het Eindhovens Dagblad.
Meer informatie op: www.politiekeprenten.nl

Patrick van den Hanenberg

Patrick van den Hanenberg (1953) is theaterrecensent voor de Volkskrant en leraar geschiedenis. In Het is weer tijd om te bepalen waar het allemaal op staat Nederlands cabaret 1970-1995 heeft hij, samen met Frank Verhallen, de bloeiperiode van het cabaret in beeld gebracht. Samen met Hilde Scholten stelde hij een alternatief geschiedenisboek samen, met een selectief overzicht van cabaretteksten van de twintigste eeuw. Dit boek verscheen in 2001 met de titel: De bokken en de schapen - gezongen geschiedenis van de twintigste eeuw.

Paul Wilkinson

Paul has been active in the world of IT and organizational change for many years. He is co-owner and Director of GamingWorks, a company that uses ‘serious gaming’ to help improve teams and organizations.
Meer informatie op: www.egorpprodcutions.com.nl

Lees meer: Paul Wilkinson

Peter de Dreu

Het zijn niet alleen cartoonisten die lid zijn van de Tulp. Wij hebben ook liefhebbers en kenners in onze gelederen. Zij zijn het die de kennis bij zich dragen over het fenomeen, 'de cartoon'. Eén van deze gerespecteerde specialisten is Peter de Dreu.

Lees meer: Peter de Dreu

Peter Nagelkerke

Studeerde Industrieel ontwerpen aan academie Eindhoven en ging met pensioen als Sr.Vice.Pres.bij Philips Design. Ontwierp vele produkten op wereldschaal. Waarvan ook patenten en tentoongestelde concepten oa Modern Museum of Art - New York.

Lees meer: Peter Nagelkerke

Peter Nieuwendijk

  The Dutch artist Peter Nieuwendijk (born in Amsterdam, 1946) is autodidact. His work is in possession of private collectors, musea and galleries. Nieuwendijk exposes from 1965 his artworks and from 1985 his cartoons. 
Lees meer: Peter Nieuwendijk

Peter de Vries (Pejo)

Pejo (Peter J. de Vries, Gieten 1965) Sinds 1980 verschijnt er elke week een cartoon in de H-a-H bladen van de Noordpers. Naast de wekelijkse cartoon kwam er een wekelijkse strip "Kornelis Klinkhamer" Die onder andere meer dan zeven jaar in De 'Ommelander Courant' verscheen en in andere uitgaven van de NOORD PERS.

Lees meer: Peter de Vries (Pejo)

Rim Beckers

Rim Beckers - Graficus, illustrator & Cartoonist
Rim Beckers begon in 1988 met het tekenen van cartoons voor de jongerenpagina van het Limburgs Dagblad. Na zijn studie is hij aan de slag gegaan als grafisch vormgever in een drukkerij.

Lees meer: Rim Beckers

Roel Seidell

Roel Seidell Illustraties
Graafsedwarsstraat 14E
6512ES Nijmegen 
06-24754555
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Website: www.seidell.nl

Lees meer: Roel Seidell

Stanley Heinze

Geen informatie

 

 

 

 

 

Tom Janssen

Tom Janssen (Breda, 1950) is sinds jaar en dag politiek tekenaar voor het landelijk dagblad Trouw. Daarnaast tekent hij via de Geassocieerde Pers Diensten voor een ...

Lees meer: Tom Janssen

Willem Henkes

"Van geboorte is hij Amsterdammer, maar sinds 1999 woont hij in Harderwijk. In de jaren 60 volgde hij de opleiding voor reclametekenaar op de Famous Artist School. www.willemhenkes.nl

Lees meer: Willem Henkes

Willem Karremans

Geen informatie

 

 

 

 

 

Willem Rasing

Geboren in 1954 en studeerde kunst op verschillende academies, werd leraar kunsten, werkt nu  als illustrator en kunstenaar. Exposeert wereldwijd en won reeds vele prijzen met zijn eigenzinnige cartoons. Sinds 2007 President van Feco _ holland. www.rasingart.nl

Lees meer: Willem Rasing

Paul Schenk

U organiseert een congres, workshop, presentatie, debat, bedrijfsvergadering, training of symposium? Met mij als cartoonist maakt u het helemaal compleet: 

Lees meer: Paul Schenk

Wim Burggraaff

Geen informatie